Diefstal geld na afkijken pincode pinpas

zaterdag 15 februari 2014

Dokkum - De politie onderzoekt twee diefstallen van een pinpas en geld. De diefstal van de pas en geld vond vrijdag in de namiddag plaats bij een supermarkt aan de Hantumerweg. In een onoplettend moment werd net na het afrekenen de pinpas van een 62-jarige inwoonster van Ternaard gestolen.

Na de diefstal werd een geldbedrag van haar bankrekeninggehaald. Een 74-jarige inwoonster van Ternaard werd in dezelfde supermarktbestolen van haar portemonnee. Uit haar portemonnee werd geld weggenomen waarnamen de beurs weer terug heeft gelegd in de winkelwagen. Beide slachtoffers dedenaangifte.

Niet alleen in Groningen

In de stad Groningen vonden onlangs negen soort gelijkediefstallen in supermarkten plaats. Hiervoor werden twee verdachten aangehouden.Omdat ook in andere steden in Nederland soortgelijke diefstallen plaatsvonden,bestaat het vermoeden dat een landelijke bende actief is met deze vorm vandiefstal.

Let op bij het invoeren pincode

De politie waarschuwt, met name oudere mensen, om oplettend te zijn. Dektijdens het invoeren van de pincode deze met uw andere hand af. Vraag mensen,die achter u staan tijdens het afrekenen, om afstand te houden tijdens hetinvoeren van uw pincode. Lees meertipsvoor veiligheid tijdens het pinnen.

Voorkom diefstal grote bedragen

Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening gehaaldkunnen worden, is het verstandig om geld dat niet direct nodig is, van uwlopende rekening over te boeken naar een spaarrekening. Als u daarnaast via uwbank zorgt dat u niet onnodig (veel) ?rood? kunt staan op uw lopende rekening,voorkomt u ook dat anderen grote bedragen van uw rekening kunnen halen.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dokkum | 112 alarmeringen Dokkum | Goedkoop Tanken in Dokkum | Supermarkten in Dokkum | Weerbericht Dokkum