Twee aanhoudingen na oplichting

dinsdag 2 februari 2016

Twijzelerheide - Op woensdagochtend 27 januari zijn een man en vrouw uit Twijzelerheide aangehouden voor oplichting en verduistering.

In augustus 2015 werd er door een groep mensen in Twijzelerheide een benefietactie opgestart ten behoeve van een ongeneeslijk ziek 5-jarig meisje uit Limburg. Haar grootste wens was om Disneyland Parijs te bezoeken. Er werden onder andere radio-uitzendingen verzorgd, veilingen georganiseerd en collectes gehouden. Het opgebrachte geld zou voor de helft geschonken worden aan het meisje. De andere helft zou worden overgemaakt naar stichting KIKA. De totale opbrengst bedroeg zo’n 7000 euro. De twee verdachten waren de penningmeesters van de benefietactie.

Na de actie rees er bij sommige mensen twijfel of het geld inderdaad terecht was gekomen bij de genoemde doelen. Er werd aangifte gedaan bij de politie. Die startte een onderzoek en het bleek dat er geen geld was overgemaakt door de vrouw. De man was hier niet van op de hoogte. Het bleek dat de vrouw het geld voor eigen doeleinden had gebruikt.  Uiteindelijk is er een veel kleiner bedrag overgemaakt naar de ouders van het zieke meisje. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

 

 

 

 

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Dokkum | 112 alarmeringen Dokkum | Goedkoop Tanken in Dokkum | Supermarkten in Dokkum | Weerbericht Dokkum